6 redenen om te kiezen voor een TV standaard in je interieur

6 redenen om te kiezen voor een TV standaard in je interieur

Door Redactie / 16-10-2023

De manier waarop we televisie kijken is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. De schermen worden steeds groter en we nemen massaal afscheid van het grote tv-meubel. Door de slankere designs kunnen televisieschermen met gemak aan de wand worden gemonteerd. Toch heeft niet iedereen de voorkeur voor wandmontage. Gelukkig zijn er ook praktische TV standaards verkrijgbaar om dezelfde moderne look te creëren. In dit artikel delen we 6 redenen om zelf een TV standaard in je interieur te verwerken.

  1. Ruimtebesparing

  2. Een TV standaard neemt vanzelfsprekend minder ruimte in beslag dan een groot tv-meubel of een dressoir. Het is dus een slimme aankoop als je een kleine woonkamer of slaapkamer hebt. Met een standaard kun je meer vloerruimte vrijmaken voor andere meubelstukken en woonaccessoires.
  1. Flexibel in gebruik

  2. In vergelijking met een TV beugel aan de wand is een TV standaard een stuk flexibeler in gebruik. Het biedt de vrijheid om je televisie in verschillende hoeken van de kamer te zetten. Je kan het scherm zelfs naar een andere ruimte verplaatsen. Je bent niet meer gebonden aan één locatie, wat bij gebruik van een TV beugel of een meubel wel het geval is.

Optimale kijkhoek

Een belangrijke eigenschap van een standaard is dat het aan te passen is in hoogte en soms zelfs kantelbaar is. Dit betekent dat je zelf de perfecte kijkhoek kunt instellen voor de televisie. Je kunt vanuit elke zitplaats comfortabel naar het scherm kijken. Dit is vooral erg handig als je een grote woonkamer hebt met diverse zitjes.

Eenvoudig kabelbeheer

Kabels kunnen erg rommelig ogen en storend zijn in je interieur. Bij een TV standaard kun je kabels en snoeren netjes wegwerken door het ingebouwde kabelbeheersysteem. Dit zorgt voor een strakke en opgeruimde uitstraling.

Stijlvol design

Door de populariteit zijn de standaards verkrijgbaar in veel verschillende stijlen. Van een Scandinavisch design met licht eikenhout tot een stoere zwarte variant van staal. Welk type je ook kiest, het is altijd een stijlvolle toevoeging aan je woning.

Geschikt voor diverse formaten

Of je nou een hele kleine televisie hebt in de slaapkamer of een extra groot scherm in de woonkamer: er zijn TV standaards verkrijgbaar voor allerlei schermformaten. In de meeste gevallen zijn de standaards verstelbaar in formaat, waardoor je geen nieuwe hoeft aan te schaffen als je overstapt op een andere TV met een groter of kleiner scherm. Super handig toch?

Zou jij na het lezen van alle voordelen overstappen op een stijlvolle TV standaard?