3 soorten eettafels voor binnen en buiten

3 soorten eettafels voor binnen en buiten

Door Redactie / 24-08-2023

Eettafels worden meestal gezien als een centrale plek in huis waar gezinnen samenkomen om te eten, bij te praten en de dag door te nemen. Maar wat als je dit gezellige moment naar buiten wilt verplaatsen? Dan heb je een geschikte tafel nodig die zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. In dit artikel bespreken we drie soorten eettafels die geschikt zijn voor binnen- en buitengebruik.

1. Bamboe tafel

Een bamboe tafel is een hele fijne, exotische eettafel voor zowel binnen als buiten. Bamboe is namelijk bestendig tegen vocht en kan goed tegen verschillende temperaturen. Naast dat het een mooie, natuurlijke uitstraling heeft, is bamboe ook nog eens duurzaam. Een bamboe tafel is dan ook een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een tafel die perfect geschikt is voor gebruik in de tuin.

2. Acaciahouten tuintafel

Een acaciahouten tuintafel is één van de meest populaire opties voor zowel binnen als buiten. Acaciahout heeft namelijk een prachtige warme kleur en is duurzaam. Het materiaal is namelijk bestendig tegen vocht, houtrot en verschillende temperaturen. Een acaciahouten tuintafel is dan ook ideaal voor gezinnen die van een natuurlijke uitstraling houden. Bovendien past dit materiaal in zowel moderne als klassieke interieurs.

3. Kunststof buiten tafel

Voor mensen die op zoek zijn naar een lichtgewicht en onderhoudsvrije tafel, is de kunststof buiten tafel een goede keuze. Kunststof is namelijk goed bestand tegen vocht en verkleurt niet snel onder invloed van de zon. Bovendien is dit materiaal gemakkelijk schoon te maken. Ideaal voor gezinnen met kinderen die wellicht wat over de tafel kunnen knoeien.

Of je nu op zoek bent naar een tuintafel die duurzaam is tegen weer en wind, een warme uitstraling heeft of gemakkelijk schoon te maken is, er zijn genoeg opties die zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden. Zo kun je genieten van heerlijke maaltijden en gezellige momenten zowel binnen als buiten, zonder je zorgen te hoeven maken over het materiaal van je eettafel.